Choose Language: ENG | GR

Ιστορικό της Erasmus S.A.


 

Γυρίζοντας τρεις δεκαετίες πίσω και τοποθετώντας τον εαυτό μου στα γραφεία του Hellenic Tours, άνοιξη περίπου του 1976, διακρίνω τα πρώτα μου βήματα στον χώρο του τουρισμού, ενός χώρου πολύ μεγάλου και συνάμα πολύ ενδιαφέροντος. Σχεδόν παράλληλα με την δική μου αρχή, το 1981, η κυρία Όλγα Δημοπούλου ξεκινά το δικό της γραφείο με αντικείμενο την διοργάνωση επιστημονικών κυρίως συνεδρίων. Μία δεκαετία μετέπειτα, οι παράλληλες τροχιές μας τέμνονται, επιβεβαιώνοντας μια αμοιβαία εκτίμηση, ενώ μετά την γνωριμία μας και με τον κύριο Αριστείδη Τσαλδάρη το 1993, οι δυνάμεις των τριών μας ενώνονται και η Erasmus Horizon Ltd. , με κύριο αντικείμενο τον συνεδριακό τουρισμό, δεν αργεί να γεννηθεί.

Τα πρώτα γραφεία που μας φιλοξένησαν ήταν της εταιρείας Horizon, που επίσης καλωσόρισαν ένα από τα εν συνεχεία πιο δυναμικά στελέχη μας, την Πηνελόπη Μητρογιάννη. Μερικούς μήνες αργότερα, το 1994, ακολούθησε η φιλοξενία στα γραφεία της κ. Δημοπούλου με μια ομάδα πέντε ατόμων, όμως σύντομα γίναμε τόσοι, που η ανάγκη για ξεχωριστά γραφεία, ήταν πλέον εμφανής. Έτσι, το 1995 μεταφερθήκαμε στα υπέροχα γραφεία της Βασιλέως Γεωργίου, θεμελιώνοντας μία επιτυχή πορεία και καλωσορίζοντας επίσης την Ανθή Βασιλειάδου, τον καλύτερο διαχειριστή των οικονομικών μας. Παρ’ όλα αυτά, η παραμονή μας εκεί δεν κράτησε πολύ, καθώς τρία χρόνια αργότερα, οι δρόμοι μας με τον κύριο Τσαλδάρη χωρίζουν. Και επειδή οι αλλαγές εντός προκαλούν σχεδόν αυτομάτως και αλλαγές εκτός, μεταφερόμαστε στα γραφεία της οδού Δεινοκράτους και εδραιώνουμε την Erasmus Ltd., με άκρως αισιόδοξες προοπτικές και δεκαεπτά πλέον συνεργάτες.

Τα χρόνια που ακολουθούν είναι τόσο γεμάτα που οι αναμνήσεις ξεχειλίζουν. Με την ανατολή της νέας χιλιετίας, αποκτάμε το δικό μας λογιστήριο με επικεφαλής την Νεκταρία Ρωμανού και ξεκινάμε τις διαδικασίες για μετατροπή της εταιρείας μας σε ανώνυμη. Το 2001 ιδρύουμε την AirMaritime Erasmus Ltd. με έδρα τη Θεσσαλονίκη μαζί με τις κυρίες Νέλλη Κουλουρή και Ιφιγένεια Ταμπάκη, ενώ στις αρχές του επόμενου χρόνου η εγκυρότατη οικονομική εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική» των αδερφών Αθανασιάδη, μας χτυπά την πόρτα και γίνεται ο τρίτος κύριος μέτοχος της εταιρείας μας. Στις 17 Δεκεμβρίου του 2002 και ως αντάλλαγμα χριστουγεννιάτικου δώρου, μετακομίζουμε στα ιδιόκτητα πλέον γραφεία μας σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης των Αθηνών, στην περιοχή του Hilton.

Στα χρόνια που ακολουθούν, η Erasmus, στελεχωμένη με πάνω από 25 πια σταθερούς συνεργάτες, αναδεικνύεται σε ηγέτιδα δύναμη στον χώρο της διοργάνωσης συνεδρίων υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών, γεγονός που αποδεικνύεται από τις τακτικές συνεργασίες, την επαναλαμβανόμενη εμπιστοσύνη των μεγάλων πελατών μας καθώς επίσης από το πλήθος και το εύρος των δραστηριοτήτων μας. Αποκορύφωμα της συνεχούς ανοδικής πορείας μας αποτέλεσε η διοργάνωση του ‘‘15th Congress of EADV’’ στην πανέμορφη Ρόδο, τον Οκτώβριο του 2006, που φιλοξένησε πάνω από 12.000 συμμετέχοντες και 130 εκθέτες, όπως και η πιστοποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας με ISO-9001 τον ίδιο χρόνο.

Το 2009 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία μας. Για πρώτη φορά οργανώσαμε ένα Συνέδριο εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό, το 2nd International Workshop on Focal Therapy and Imaging in Prostate and Kidney Cancer, το οποίο και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Έκτοτε, η ERASMUS διοργανώνει κατά μέσο όρο 7 συνέδρια ανά έτος εκτός ελληνικών συνόρων.

Έτσι λοιπόν, με το ανθρώπινο δυναμικό μας να αγγίζει τα 25 άτομα και την μέση ετήσια δραστηριότητα μας τα 50 projects, από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη και από το Λονδίνο ως το Κέιπ Τάουν, το όραμα μας έχει πλέον πολύ ξεκάθαρη και αισιόδοξη μορφή.

Γεωργία Τσάτσου
Συνιδιοκτήτρια & CEO

Αρχή

Copyright Erasmus Conferences Tours & Travel S.A.
The site is best viewed in 1024x768 pixels resolution